Pazartesi, Ağustos 29, 2005

Domates salatasi

.


When life hands lemon, make lemonade. Bu cok ilginc atasozu bir hayat felsefesi olabilir, yolumuza bir zorluk cikarsa onun iyi bir yanini bulmak lazim. Tabii mutfakta benim yoluma bir limon dusurse,ben onu lemon bar'a donusturtuyorum, fakat bu diyarlarda elimize domatesler gecerse onlarla ne yapabilecegimizle ilgili bir tarif yok!

Gecenlerde bir is arkadasim (ve de sanal olarak Tijen) bana bahceden domates vermeyi teklif etti, tabii hemen kabul ettim! Ve buromun ustunde 5 tane muhtesem domates buldum! Sizce bunlarla ne yaptim acaba ? Cok kolay bir sey, bir domates salatasi!



Tuz, zeytin yag ve feslegen... tek kelimeyle sahane ve de salata bittikten sonra tabagin dibindeki domates suyunu icmek bile cok buyuk bir mutluluktu!

Bana kalirsa...

When life hands you tomatoes, keep it simple: just eat them!

6 yorum:

Adsız dedi ki...

Bende aynen senin gibi Estelle salatanin dibini yani sona kalan domates suyu, zeytinyagi ve sosunu yemegi cok severim, hele miss gibi beyaz ekmek olsun suyuna batira batira. Resimler sahane cikmis, afiyet olsun domateslerin kokulari burnumda inanki. :)

Adsız dedi ki...

Resimler muhtesem. Domates, feslegen ve zeytin, daha ne isteyeyim..

yuvakuran dedi ki...

Cok guzel. Simdi Ankara da AYASH domatesi zamani. Buyuk bol sulu harika domatesler. Tarladan alip dogru salata yapmaya. Gunu birlik tuketme zamani.

Adsız dedi ki...

Bencede yazın en güzel yemeği bu...

Tijen dedi ki...

nalan hakli..
bence de domatesin oldugu yerde bir de bol zeytinyagi ve ekmek de varsa daha ne ister gönül?
keske gerçek domatesler de yollayabilseydim sana estelle!
tijen

Estelle Tracy dedi ki...

Herkese tesekkurler!! Bakiyorum sizde en az benim kadar domates seviyormussunuz. Ne guzel! Mutfagimda bir kac guzel domates daha kaldi, nefis...