Pazartesi, Ağustos 15, 2005

Amarettis (aci badem kurabiyeli) seftali dolmasi

.


Blog yemek gunune katilmaktan cok buyuk mutluluk duyuyorum, cok guzel bir fikir. Bugunku tarifi, dayanamayip fransiz blogumda bir kac gun once yayinladim, umarim kardesim Sarah zamaninda icin tercumeyi yapabilecek (Agustos’ta tercumelerde biraz gevseklik gordum de… : )

Sizlere guzel ve kolay bir tarif sunmak istiyordum, ilk basta aklima peach cobbler geldi, fakat ne yazik ki temmuzda tarifi yayinlamistim. Hemen yeni bir tarif aramaya basladim, Gourmet'nin temmuz sayisinda cok orijinal bir tarif okudum "aci badem kurabiyeli (amarettis) seftali dolmasi". Gourmet'deki tarif bana biraz zor geldi, fakat hemen Giada de Laurentiis'in biraz daha basit olan tarifi geldi aklima. Giada de Laurentiis'e guvenirim, daha once ondan denedigim tarifler baya begenildi. Dolmalarim icin ogutlerini dinledim.


Italyan amarettis kurabiye, buyuk super- ve Italyan marketlerde bulunur

Ben bu tarifi cok sevdim, firindan cikan aci badem kokusuna dayanmak cok zor… eger hazir aci badem kurabiyeniz (amarettis) yoksa, Anne'in tarifini deneyebilirsiniz, tabii hamura bir kac damla badem esansi eklemeyi unutmadan!



Aci badem kurabiyeli (amarettis) seftali dolmasi

Malzemeler

- 6 tane olgun seftali
- 42 g (1,5 oz) amarettis (12 tane kadar)
- 6 findik buyuklugunde tereyag parcasi
- 3 corba kasigi seker

Yapilisi

- Firini 190 °C ( 375 ° F) isitin. Bir Borcami yaglayin.

- Seftalileri ikiye kesin, cekirdeklerini dikkatlice cikarin (bir kavun kasigi kullanabilirsiniz). Seftali yarimlarini, daha once yagladiniz borcama, dizin.



- Rondo'da amaretti leri ufalayin. Seftalilerin cukur kismina bu amarettis tozuyla doldurun. Ustune bir parca tereyag koyun ve bir kahve kasigi kadar seker gezdirin. Seftaliler yumusayincaya kadar, yaklasik 30 dk, firinlayin.

- Biraz soguduktan sonra ilik olarak biraz creme chantilly veya bir kasik mascarpone ile servis edebilirsiniz.

Buon appetito!

11 yorum:

Sibel dedi ki...

Sevgili Estelle, günlerdir bloguna bakıyorum gelmiş misin diye ama blog etkinliğinde dönüşün muhteşem olmuş! Bu tarif bir harika, eğer bu kurabiyelerden bulabilirsem kesinlikle denemek istiyorum. Eline sağlık!

Burcu ÜNAL dedi ki...

estelle, ne zamandır seni bekliyorum..nerelerdeydin?? yaptıkların çok hoş olmuş..arayı uzatma lütfen :)
sevgiler..

Adsız dedi ki...

Estelle uzun zamandır sitende bir şey göremiyordum. Dünüşün gerçekten de muhteşem olmuş. Tarifin çok hoş ve orijinal. Ellerine sağlık.

Dilek'ce dedi ki...

Sevgili Estelle,
badem ve seftali kesinlikle güzel bir kombinasyon! Tereyaginda kizartmama ragmen hic üstüne koyup firinlamak aklima gelmedi. Ellerine saglik!
Sevgiler

Estelle Tracy dedi ki...

Herkese selamalar! Mesajlariniz icin tesekkurler, ben buradayim ve yemek pisiriyorum ama kardesimin sanki o kadar vakti yok, ondan tercumler sik sik gelemiyor ;-)
Bu tarif hem guzel, hem kolay, umarim en kisa zamanda denersiniz!

Adsız dedi ki...

Merhaba Estelle, tarif çok hoş olmuş, hem de çok pratik. Eminim bir o kadar da lezzetlidir. Ellerine sağlık, Sevgiler...

Tijen dedi ki...

hosgeldin estelle! bak ne çok sevenin varmis, özlettin kendini..
ellerine saglik!
klasik acibadem kurabiyesiyle de yapilabilir sanirim bu tarif, italyanlarinki farkli bir lezzet ama..
tijen

Estelle Tracy dedi ki...

Hatice & Mutfakta Zen >> Cok ama cok tesekkurler!!

yuvakuran dedi ki...

Inanilmaz bir detay, inanilmaz bir sey! cok guzel tebrikler.

Estelle Tracy dedi ki...

Tesekkurler!

mono dedi ki...

estelle hakkaten süper bişi bu, tarifi gördüğüm günden beri ha bugün ha yarın yapıyım diyodum, düne kısmetmiş. gerçi ben ılık-soğuk arası yaptım servisini, biraz daha sıcak olsa daha iyi olcakmış, yanında kaymaklı dondurma ve çikolata sosla süper oldu.