Salı, Temmuz 26, 2005

Strawberry Bakery

.


Bu aralar fazla yazamiyorum, fakat sizleri hic unutmuyorum. Belki tatil icin Amerika'ya gidenler olur diye sevdigim yerleri sizlerle paylasmak istedim. Bugun sizleri Strawberry Bakery ile tanistirmaya memnun oluyorum.

Bu pastahaneyi sans eseri bulmustum. Bir gun postaneye yuruyerek gitmeye karar verdim, donuste Strawberry Bakery ismi ilgimi cekmisti fakat iceri girmeye cesaret edememistim. Aslinda Amerikan bir pastahane oldugunudusunuyordum, bagel , muffins ile dolu…



Megerse cok kotu yanilmisim! Esimle iceri girdigimizde neler gorelim, brioches, baguette (uzun fransiz ekmek) , pain au chocolat (cikolatali croissant, resimdeki gibi), pain aux amandes (bademli croissant)… Tam bir fransiz pastahanesi.

Bir masaya oturduk, ne goreyim?



Mecmualar fransizca! Birden bire tanidigim bir ses… Benim dugun pastalariyla ilgilenen adam, bir kac ay evel cok sevdigim diger bir pastanede calisiyordu. Tesadufe bakin!

Soylemeye luzum var mi bilmiyorum ama butun yediklerimiz gercekten muhtesemdi ve bir kac gun sonra tek basima bir ahududulu tart aldim ve yedim : ) Hummm nefis!



Bu yeni pastaneye cok buyuk basarilar dilerim.

Strawberry Bakery
365 Lancaster Avenue
Frazer, PA 19355
Tel: (610) 644-8484
Fax: (610) 644-0505

2 yorum:

Hanife dedi ki...

Merhaba Sarah..
Bu saydıklarına bende bayılıyorum. Biliyorsun ben de Kanada'da Fransız bölgesinde yaşıyorum. Marketler bu ve bunun gibi muhteşem şeylerle dolu. Ben genelde o bölgeye pek uğramıyorum. Yoksa çıkamam bir daha diye..
Tarçınlı Brioche benimde favorim..

sarah dedi ki...

Sevgili Hanife,

Hos geldin, bende butun bunlara bayiliyorum ama Boulangerie'den sirf bir ekmekle cikmak bana cok zor geliyor:)

Strawberry bakery'yi kesfeden ablam,

Sevgiyle

Sarah