Cumartesi, Temmuz 16, 2005
Cole slaw
Gecen hafta 4 temmuz icin, geleneksel bir amerikan sofrasi hazirladik. Menu'de hamburger, coleslaw ve de cok kolay meyveli bir tatli vardi.
Barbecue uzmani esim hamburgerleri kendi hazirladi, bende bur hamburgerlerin tadina doyamiyorum. Yaninda da cok sevdigim kaynatilmis misir hazirlamistim. Hemende Turkiye'de gecirdigim yazlari hattirladim, darisiz bir yaz tatili olamazdi. Fransa'da o kadar taninmis bir sey degil, fakat Amerika'da dari sevdiklerine cok sevindim : ) Hamburgerlerin yanina salata yerine cole slaw ikram ettim, cok kolay lahanali bir tarif, umarim sizde bizim kadar begenirsiniz.
Cole slaw
Malzemeler 6 kisilik
- 1 lahana
- 4 corba kasigi mayonez
- 4 corba kasigi sirke
- 2 corba kasigi seker
- tuz, kara biber
Yapilisi
Lahana buyuk bir kabin uzerinde rendeleyin. Mayonez, sirke ve sekeri ekleyin, guzelce karistirin. En az 1 saat, hatta bir gece bile buz dolabinda bekletin. Soguk servis edin.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
7 yorum:
Sevgili Estelle benim Amerikada yedigim butun cole slaw larda rende havuc da vardır sen koymamıssın. Tercih etmedigin icin mi yoksa bu havucsuz bir tarif mi?
Bir de senin sukolay meyveli pastanda Buleberries ve cilegin arasındaki beyaz madde bir nevi cookie crumbles mı tam anlaymadım ama fikir cok hosuma gitti.
Selamlar ESRA
Ben yazdıgım halde commentlerin 0 gosteriyor neden acaba ????
ESRA
Merhaba Esra, cole slaw iki defa yaptim. Birinci defa, havucsuz yaptim (rendelemek istemedim!), ikinci defa havuclu. Genelde haklisin, cole slaw havuc ile olur ama havucsuz da guzel bence.
Tatli ise, "meringue" (mereng?) parcasi. Cilekler sekerin icinde biraz surup yapip parcalari ne guzel islatmisti, tavsiye ederim!
Sevgili estelle ellerine sağlık hepsi çok güzel görünüyor. Senden bir ricam olacak eşinin yaptığı hamburger tarifinide verebilirmisin. Hamburgerleri hazır alıyorum. Ama kendimin yapma fikriçok hoşuma gitti.Yardımcı olursan sevinirim.
Canan
bana amerika günlerimi animsattin estelle!
bir tane dört temmuz günü yasadim ama o ne curcunaydi! bir ara günlükte bahsetmistim.
eline saglik!
tijen
Canan >> Bu gec cevap icin ozur dilerim! Neyse, guzel hamburger yapmak icin, onemli olan et: ne kadar yagli olursa, o kadar lezzetli oluyor. Biz 15% yagli et aliyoruz, ona orta boy bir sogan, Worcestershire sauce, A1 Steak Sauce ve biraz baharat atiyoruz. Soslar yokas hic far etmez, onemli olan et. Iki kisi icin 400 g et iyidir. Iste, bu kadar basit! Unarim yardimci olmusum.
Mutfakta Zen >> Bir sey degil!
Çok teşekkürler Estelle. İLk fırsatta tarifi deneyeceğim.
Canan
Yorum Gönder