.
Bugun sizlerle yaz aylari icin ideal bir tatli tarifi, seftaliyle yapilan bir tatliyi paylasmak istiyorum. Ben bu tur tatlilara bayilirim, kiraz agacimiz cok meyva veriridi annemlerde, ben clafoutis yapmak icin can atardim (bu tarifi yakinda yazmak isterdim cunku tadi cok guzel), kirazlar cok sevilen bir meyva oldugundan tatli yapmaya vakit bile kalmiyor, ondan peach cobbler ile avunuyorum :) Bu tarifi Gourmet dergisinden aldim.
Peach cobbler
Malzemeler (4 kisilik)
- 6 buyuk seftali, ince dilimler halinde kesilmis (diger meyvalarla da yapmak mumkun )
- 50 g seker
- 1 corba kasigi limon suyu
- 1 kahve kasigi nisasta
- 100 g un
- 1 paket kabartma tozu
- 100 g dan az seker
- 1 tutam tuz
- 1 tutam tarcin
- 75 g tereyag, soguk ve kucuk kupler halinde kesilmis
- 60 mL sicak su
Yapilisi
- Firini 220°C'de isitin.
- Seftali, limon suyu, nisasta ve 50 g sekeri firina giden bir borcamda karistiri ve 10 dk kadar firinda pisirin.
-Bu karisim piserken, unu, 100g sekeri, kabartma tozu, tarcin ve tuzu bir kapta karistirin.
-Tereyagini ekleyin, ve parmak uclarinizla tereyagini unu ve sekere yedirin, ufalanmis ekmek ici kivamina getirin. Kaynar suyu ekleyin, ve homojen bir hamur elde edinceye kadar karistirin.
-Firindan borcami cikarin, ve seftalilerin ustune bu hamurdan kasik kasik dokun. Ustu kizarincaya kadar 25-30 dk pisirin.
7 yorum:
Ay canım çekti valla. Ellerine sağlık. Mutlaka deneyeceğim. Bende bayılırım meyveli tatlılara. Sanırım hafifte oluyor.
Sevgilerimle:)
Sevgili Cimcime umarim cok begenirsin,
afiyet olsun
sarah, nisastanin fransizcasi neydi?
Aslinda fécule de mais derler ama 'maizena' markasi kullandigimiz icin biz maizena deriz:)
hmmm soslar koyulassin diye koydugum maizena demek nisastaymis. evet cok komigim. biliyorum :)
üç gündür hergün yapıyorum, muhteşem bir şey, ikram ettiğim herkes de bayıldı. başka hangi meyvelerle yapılabilir acaba? çok teşekkürler tarif için.
Merhaba Cem, yorumun icin tesekkurler! Bu traifi yumusak meyveyle yapabilirisin: erik, kiraz, armut... Afiyet olsun!
Yorum Gönder