Pazartesi, Mayıs 16, 2005

Crepes !

.


Belki gecen gun Ev Cini'de gordugum tuzlu krep tarifi beni esinlendirdi belki annemin cocukken pazar aksamlari icin hazirladigi kreplerin tadini bulmak istedim, bilmiyorum. Fakat bugun canim krep cekti ve de mutfaga gecip krep yaptim :)

Fransa'da krepler (crepes) cok sevilen bir yemek, ogrenciyken disarida cok sik yedigimiz bir yemek ve de arkadaslarla teklifsiz davetler icin, hos sohbetler icin krep partileri duzenlemek cok zevkli oluyor.

Ilk pisirilen krep genelde tava soguk oldugundan pek guzel olmaz, Bretagne'da ilk krepi tavuklara atarlardi bol yumurta versinler diye :) Benim bir arkadasimin annesi ilk krepi bir dolaba koyardi, bereket getirsin diye ....

Crepes

Malzemeler

- 300 g un
- 750mL sut
- 2 corba kasigi seker
- 2 corba kasigi yag
- 4 yumurta
- 1 fiske tuz

Yapilisi

- Yumurtalari, sekeri, yagi,tuzu hafifce tel cirpiciyla cirpin. Yavas yavas unu ve sutu ekleyin, puruzsuz bir karisim elde edinceye kadar. Bu krep hamurunu bir saat bekletin.

- Bir teflon tavaya biraz tereyag eritin, tava isininca krep hamurunu kepce ile dokun (kreplerin ince olmasi lazim), iki tarafli pisirin.

Bon appétit !

8 yorum:

simiole paris carnet dedi ki...

sarah, bir de daha kalin sanki daha esmer, dolgun crepeler var ya galette gibi. Onlardan hic evde yapmayi denedin mi?

sarah dedi ki...

Evet, cok guzel bir tarifim var, fakat farine de sarrazin ile yapilir,

Yeni fotograf makinem olsun onu da eklerim (yoksa belki estelle benden hizli davranir:)!)

simiole paris carnet dedi ki...

tarifini ve fotografini sabirsizlikla bekliyorum, sarah ya senden ya da estelle'den :)

Estelle dedi ki...

Tesaduf, daha gecen hafta "farine de sarrasin" (ingilizce "buckwheat") aldim, coktandir bu galette'leri yapmayi dusunuyorum ! Bakalim ne zaman yapacagim...

Mutfakta Zen dedi ki...

ellerine saglik estelle!
krep yapmayi ben de severim. geçen yaz bir krep yapiyordum, sonra 'meyve agacindan hikayeler'e de koydum tarifini, arasina çikolatalar koyup dörde katliyordum, sonra üzerine yaz meyveleri sosu! nefis..
sekersiz yasamimda o krepi baska sekillerde de yapabilirim aslinda, meyve sosu sekersiz de olabilir elbet. neden olmasin?
tijen

jonquille dedi ki...

@estelle, krep hamurunun bekletilmesi gerektigini duymamistim daha once, bi de boyle denemeli bari :) ben malzemelere maydonoz, bazen de küçük sosis parcalari koyuyorum. insanin her istedigini koyabildigi bi tarif oldugundan pek seviyorum krepleri:)
@mutfakta zen, hic meyve soslu denemedim ama içine muz parcaciklari konulup, ustune cikolata sosu dokulmus krep denedim. super bi tat!

Estelle dedi ki...

Mutfakta Zen >> Fikirler icin tesekkurler! En cok ben limon suyu ve seker ile yerim, o kadar guzel oluyor ki...

Jonquille >> Crepes hamurunu 30 dakika beklersen daha hafif olur. Crepes'leri pisirmeden once hamura biraz su ekle o zaman.

fabrique de crêpes artisanales keltia névez dedi ki...

De la part de Joseph nédellec

Nous fabriquons deux gammes de crêpes Bretonnes en Bretagne dans le finistère : des crêpes traditionnelles au lait entier et au beurre ( fourrées ou non ) et des crêpes bio et fourrées bio . Vous pouvez voir les produits sur le site : la-crepe-bretonne.com