Cuma, Mart 18, 2005

Yogurtlu kek

.


Simdi sizinle paylasacagim tarif Fransa'da cok sik yapilan bir kek tarifi ve bence butun cocuklar ilk once bu keki yapmayi ogrenirler. Ben bu yogurtlu kek'i ilk kez yaptigimda bir arkadasla yapmistim. Bu sene esime yeni tatlar tanitmak icin bu keki yaptim ve icine ahrududu ve beyazlatilmis badem kattim ama bu kekin guzelligi de icine istediginiz malzemeleri koyabilmeniz (kuru veya taze meyva, damla cukulata…).

Keski butun kekler bu kadar lezzetli ve kolay olsa !!!

Yogurtlu kek

Malzemeler
-1 olcu yogurt (4 oz, 120 mL yani 1/2 cup)
-2 olcu seker (1 cup)
-yarim olcu sivi yag (1/4 cup)
-3 yumurta
-3 olcu un (1.5 cup)
-1 paket kabartma tozu
-1 tutam tuz
-Arzu ettiginiz mevsim meyvelerinden icine kucuk kupler kesip koyabilirsiniz

Yapilisi

-Firinizi 180°C (350°F) isitiniz ve yuvarlak bir kek kalibini tereyagla yaglayin.

-Yogurdu bir kaliba dokun, icine sekeri ekleyin ve biraz karistirin. Yumurtalari teker teker ekleyip karistirin. Yagi katin ve karistirmaya devam edin.

-Kabartma tozu ve tuzu una ekleyin ve yogutlu karisima katin ve homojen bir hamur elde edinceye kadar karistirin. Icine istediginiz meyveleri ekleyin.

-30 dakika kadar firinda pisirin. Afiyet olsun !

4 yorum:

Adsız dedi ki...

Estelle'cigim bu güzel tarifi görünce sevindim. Bu biraz olsun iyilestin demektir :))

Sevgiler

Adsız dedi ki...

MERHABA ESTELLE SAĞLIĞIN İYİ OLDUĞU İÇİN SEVİNDİM

Estelle Tracy dedi ki...

Ikinize tesekkurler! Nihayet kendimi daha iyi hissediyorum, hadi mutfaga :-)

Estelle Tracy dedi ki...

Gonula tesekkurler! Bence de elmalarin yuzunden 50 dakikada pisti. Sevdigine cok memnun oldum!