Salı, Temmuz 14, 2009

Banana Black Bean Empanadas



Ablamla vakit gecirmeyi cok severim. Hem havadan sudan konusuruz hem cay iceriz, hem de mecmualarla vakit geceririz... kucukken Mickey’li mecmualar okurduk simdide yemekli :) Ablamla ayni yemeklere bakmiyoruz o daha cok corba, veya sebzeli yemeklere bakar bende daha cok tatli/tuzlu veya atistirilan yemeklere bakarim. Bu tarif tam boyle, bu linkten orijinal tarifi okuyabilirsiniz. Annem bunlari misafirlerine ikram etti vede cok begeni topladi, tavsiye ederim :)


Banana Black Bean Empanadas

Malzemeler

2 corba kasigi sivi yag

1 muz (kup kup kesilmis)

1 sogan, ince kiyilmis

1 kutu kirmizi fasulye (15 ounce) – yikanmis ve suzulmus

biber

kimyon

milfoy hamuru

Rendelenmis peynir (kasar)

1 cirpilmis yumurta (ustu icin)

Yapilisi

Bir tavada, sivi yagi koyun. Sivi yag sicak oldugunda, icine muz parcalarini ekleyin ve 1-2 dakika pisirin. Renk aldigi zaman, muzlari kagit havlu koydunuz bir tabaha koyun.

Tavaya, soganlari ekleyin ve 3 dakika kavurun. Sonra icine fasulyeleri, kimyonu ve biberi ekleyin. 3 dakika kadar pisirin ve bir catalin yardimiyla bu malzemeleri pure haline. Tadina bakarak, tuzu zevkinize gore ayarlayin.

Milfoy hamurunu, 10 sm kareler seklinde kesin. Ortasina fasulyeli pure koyun, ustune bir parca muz ve rendelenmis peynir ekleyin. Hamurun kenarlarina biraz cirpilmis yumurtadan surun ve ucgen seklinde kapatin. Kenarlarini catalin ucuyla bastirin. Bu islemi milfoy hamurlari ve harc bitinceye kadar tekralayin.

Ustune yumurta sarisi surun ve firina atin. Ustu nar gibi kizarincaya kadar pisirin (15-25 mn)

Afiyet olsun

2 yorum:

evcilik dedi ki...

ya açıkçası fasulye,soğan ve muzu birarada hiç düşünmedim ama sen güzel olur diyorsan eminim güzeldir.ellerine sağlık...

sarah dedi ki...

bence denemeye deger, ilk basta annemlerde korkuyordu ama sonunda tekrar istediler :)

yorumun icin tesekkurler,

sevgiyle

sarah