tag:blogger.com,1999:blog-10970482.post114459478732428332..comments2023-12-30T15:40:35.624-05:00Comments on hamburger ve croissant: FinanciersEstelle Tracyhttp://www.blogger.com/profile/03010689812005275778noreply@blogger.comBlogger11125tag:blogger.com,1999:blog-10970482.post-1146734031246654022006-05-04T05:13:00.000-04:002006-05-04T05:13:00.000-04:00toz badem hazır olarak satılan bir şey midir yoksa...toz badem hazır olarak satılan bir şey midir yoksa kuruyemişçiden aldığımız bademin kabuklarını soyup rondodan geçirsek olur mu?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-10970482.post-1145316384534544962006-04-17T19:26:00.000-04:002006-04-17T19:26:00.000-04:00Herkese selam! Gec kaldigim icin ozur dilerin!!Ano...Herkese selam! Gec kaldigim icin ozur dilerin!!<BR/><BR/><B>Anonim :</B> Kullandigim kap kucik keke kabi. Yoksa, muffin gibe kap kullanibilirsiniz. Bu tarif yaklasik 10-12 tane financiers yapar. Yine gec kaldigim icin ozur dilerim, umarim denersiniz ve de hosunuza gider.<BR/><BR/><B>Azna :</B> 50 g un yaklasik 1/4 cup ;)Estelle Tracyhttps://www.blogger.com/profile/03010689812005275778noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-10970482.post-1144923451937365142006-04-13T06:17:00.000-04:002006-04-13T06:17:00.000-04:00Evet evet mekik bunlar. Ben de en çok vişneli, bad...Evet evet mekik bunlar. Ben de en çok vişneli, bademlisini severim. Yapımı kolaymış, ben de yapmalıyım hemen. Ellerine sağlık.Dorukhttps://www.blogger.com/profile/11921882178972523086noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-10970482.post-1144750868764562662006-04-11T06:21:00.000-04:002006-04-11T06:21:00.000-04:0050 gr un kaç cup olur, bende mutfak tartısı yok da...50 gr un kaç cup olur, bende mutfak tartısı yok da :)aznahttps://www.blogger.com/profile/15971385543846397784noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-10970482.post-1144681864332515092006-04-10T11:11:00.000-04:002006-04-10T11:11:00.000-04:00Yapmayada yemeğede bayıldığım birşey.. Şimdi olsay...Yapmayada yemeğede bayıldığım birşey.. Şimdi olsaydı hemen 10-12 tane yerdim herhalde... Bol bol bademli...<BR/><BR/>DevletşahAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-10970482.post-1144663892093973442006-04-10T06:11:00.000-04:002006-04-10T06:11:00.000-04:00Merhaba,Tarifinizde kullanılan malzeme (un miktarı...Merhaba,<BR/><BR/>Tarifinizde kullanılan malzeme (un miktarı falan) az gibi.. Bu tarifle yaklaşık kaç tane mekik oluyor? Ayrıca bir sorum daha kalıp ile ilgili. Kullandığınız kalıbı tarif edebilir misiniz?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-10970482.post-1144615745323569432006-04-09T16:49:00.000-04:002006-04-09T16:49:00.000-04:00Merhaba Meliha! Evet, yumurta aki sadece catalla ...Merhaba Meliha! Evet, yumurta aki sadece catalla azicik cirpiliyor. Kabartma tozu ise, icinde hic yok. Burada onemli olan firinin sicakligi: en az 200 derece olmasi lagzin. Boylece cok guzel kabaracak ve sunger gibi olacak. Umarim seversiniz!Estelle Tracyhttps://www.blogger.com/profile/03010689812005275778noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-10970482.post-1144607733791074652006-04-09T14:35:00.000-04:002006-04-09T14:35:00.000-04:00Bu tarz bademli mekik yaparım ama tereyagının hafi...Bu tarz bademli mekik yaparım ama tereyagının hafif yakılmasıyla yapılanını hiç denememiştim. <BR/> yanmış tereyag tadını seviyorum , onun için mutlaka deneyecegim. ama kafama takılan bir soru var. yumurta akı sadece çatalla mı çırpılıyor. içinde kabartma tozu da yok, Biraz kabartsak mikserle daha süngersi olmaz mı.Siz sadece çatalla karıştırdınız mı yoksa hafif kabarttınız mı. Ona göre Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-10970482.post-1144604919559295072006-04-09T13:48:00.000-04:002006-04-09T13:48:00.000-04:00Tesekkurler! Umarim sende yakinda denersin :)Tesekkurler! Umarim sende yakinda denersin :)Estelle Tracyhttps://www.blogger.com/profile/03010689812005275778noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-10970482.post-1144603724457632412006-04-09T13:28:00.000-04:002006-04-09T13:28:00.000-04:00burada onlara 'mekik' diyorlar estelle. ben de çok...burada onlara 'mekik' diyorlar estelle. ben de çok severim. özellikle divan'inkini. baska yerlerde de yaparlar ama ben en çok onlarinkini severdim, epeydir yemedim gerçi ya.<BR/>ellerine saglik.<BR/>tijenTijenhttps://www.blogger.com/profile/02781681158932993611noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-10970482.post-1144600678464773262006-04-09T12:37:00.000-04:002006-04-09T12:37:00.000-04:00Merhaba Ozlem! Evet, financiers'lerin icine birem ...Merhaba Ozlem! Evet, financiers'lerin icine birem visne, ahududu, findik, tum badem veya kiraz koyabilirsin. Her kucuk kapa bir adet meyve/badem koy, ondan sonra hamuru dok. Ama lutfen toz badem'i yerinde birak!!! Afiyet olsun :-)Estelle Tracyhttps://www.blogger.com/profile/03010689812005275778noreply@blogger.com