Cuma, Eylül 02, 2005

Marul corbasi

.


Yemek konusunda en sevdigim mecmualar Bon Appetit ve Gourmet, ikisindende cok seyler ogrendim. Bu mecmualara abone olmaya bile karar verdim. Ikisini de cok begensemde, yemek pisirme tarzim Gourmet'nin tariflerine daha uygun, ve de bu mecmuadan cok faydalandim. Gourmet’nin en sevdigim kismi Quick Kitchen bolumu, cunku orada sunulan tariflerin yapilisi hem kolay - 30 dakikanizi almiyor- hem evde bulunan malzemelerle yapilabiliyor. Sonucta oldukca begenilen tarifler ortaya cikiyor.

Gecenlerde Gourmet'nin bir sayisinda ismi garip bir tarif ilgimi cekti : lettuce soup.

Ilk once cok garip bir tarif olduguna ve esime boyle bir yemek yapamiyacagima karar verdim. Fakat gecenlerde eve gec geldigimden ve de fazlasiyla marul oldugundan bu tarife bir sans tanidim... Iyikide tanimisim! Netice umdugumuzdan lezzetli ve guzel oldu. Artik herkese bu tarifi tavsiye edebilirim ve umarim sizde begenirsiniz.



Marul corbasi (Gourmet, Mayis 2005)

4 kaselik malzemeler

- 1 buyuk sogan (dogranmis)
- 1 dis sarmisak
- 2 corba kasigi zeytinyag veya 30 g tereyag
- 3/4 kahve kasigi kisnis
- 3/4 kahve kasigi tuz
- 1/4 kahve kasigi karabiber
- 1 buyuk patates
- 2 marul gobegi (yikanmis ve irice dogranmis)
- 750 mL su

Yapilisi

- Tereyagini eritin veya yagi hafif ateste isitin. Dogranmis soganlari ve sarmisagi, soganlar seffaflasincaya kadar hafif ateste oldurun (5 dk kadar). Kisnis, tuz ve karabiberi ekleyin , 1dk kadar daha pisirin.

- Ufak parcalara kesilmis patates, iri dogranmis salata yapraklarini ve suyu ekleyin. Bir tasim kaynattiktan sonra kisik ateste patatesler yumusayincaya kadar pisirmeye devam edin.

- Pisen corbayi blenderden gecirin ve hemen servis edebilirsiniz.

Not

Bu corbayi her turlu yesil salatayla yapabilirsiniz (ispanakla bile).

6 yorum:

yuvakuran dedi ki...

http://18thccuisine.blogspot.com/

beni senin blog ustunden happy blogger 2005 listesine almis. Cok tesekkur ederim. selamlar

Yesim dedi ki...

Ben de her tür sebzenin çorbasını denerim,ama marul hiç aklıma gelmemişti,onu da deniyeyim bari : )Teşekkürler,ellerine sağlık...

ZeYNeP dedi ki...

Bende marulu corbada sebze olarak hic dusunmeyenlerdenim, ispanak corbasi yapiyorum ama marulu denememistim, sayende onu da deneyecegim, tesekkurler,

Bu ara lokma tarifini deneyip begendigin icinde tesekkurler, dedigim gibi hakiki Izmir lokmasi, afiyet olsun.
Sevgilerimle,

Zeynep

Adsız dedi ki...

Çok değişik bir çorba. Hiç aklıma gelmezdi... Eline sağlık Estelle. Sevgiler...

Sibel dedi ki...

Evet çok ilginç gerçekten... Bizimkiler mercimek ve tarhana dışındakilere çorba gözüyle bakmazlar pek, ama kış geliyor, kaçışları yok yani benim deneysel çalışmalarımdan! Eline sağlık:)

Duygu Unal dedi ki...

Merhaba Estelle,
Ben de arada sirada bahsettigin dergileri aliyorum..ama asil abone oldugum 2 dergi var ki onlari sana siddetle tavsiye ederim delicious (UK EDITION - bi da aussie var)ve Vogue Entertainment & Travel..goz atmak istersen web siteleri: http://www.deliciousmagazine.co.uk/index.php ve www.vogue.au
duygu