Cuma, Nisan 01, 2005

Findikli balli kek

.


Belki sizde fark etmisinizdir yemekten cok tatli, pasta tarifi veriyorum… Pastalarla aram cok iyi ve her zaman degisik ve hafifi tariflerl yapmaktan hoslaniyorum. Bu findikli balli kek, coktandir yaptigim en hafif kek sayilabilir, bal da cok degisik bir tat veriyor. Ben bu tarifi elmali crumble’u buldugum kitaptan aldim. Umarim sizde bu keki begenirsiniz.

Findikli balli kek (Gateaux de Mamie kitabindan)

Malzemeler

- 80 g tereyag
- 40 g un
- 45 g dovulmus findik veya findik tozu
- 80 g toz seker
- 50 g bal
- 3 yumurta
- 1 fiske tuz

Yapilisi

-Firini 180°C (350 °F) isitin. Kek kalibinizi yaglayin.

-Yumurtalarin akini ve sarisini ayirin ve ayri kablara dokun. Beyazlara bir fiske tuz atarak kar yapincaya kadar cirpin.

-Seker, un ve findiklari yumurta sarilarina ekleyin. Cirpiciyla hafif karistirin.

-Kalin tabanli bir tencerede parcalanmis tereyag ve bali hafif ateste karistirarak bali tereyagina yedirin. (Bu islemi mikro dalga firinda da yapabilirsiniz).

-Tereyag/bal karisimi cok sicak oldugundan, biraz sogutun ve onceden hazirladiginiz yumurta sarili karisima ekleyin. Homojen bir karisim elde edinceye kadar cirpin. Icine, kar halinde cipilmis yumurta aklarini bir spatulayla hafifce karistirarak ekleyin.

-Hamuru kek kalibina dokun. 30-40 dk 180 °C firinda pisirin. Soguduktan sonra kaliptan cikarin. Ustune pudra sekeri serpip servis edebilirsiniz.

2 yorum:

sarah dedi ki...

Sevgili KG,

Ben Estelle degilim, ama kardesiyim:) Bahsettiginiz flan tarifi var bizde, isterseniz yolliyabilirim.

Sarah

sarah dedi ki...

Sevgili KG,

Tarifi fransizca mi turkce mi gondereyim?

Umarim aradigin tadi bulabileceksin